
Projectmanager plant-first
Postillion Hotels is een Nederlandse hotelketen die dingen net even anders doet. Met lef en overtuiging. Sinds 1 augustus 2025 serveren zij met trots een lekkerder en duurzamer assortiment dan ooit. De belofte? Niet normaal lekker. En niet normaal hoeveel duurzame impact zij hiermee maken. Zij zetten namelijk plantaardig centraal. Plant first, noemen zij dat. Dat doen ze zonder in te leveren op smaak en beleving. Dierlijke ingrediënten kiezen ze bewuster dan ooit: met een lagere ecologische voetafdruk en een verantwoorde herkomst. De medewerkers zijn supergemotiveerd, goed getraind en staan te popelen om deze nieuwe gerechten te bereiden en te presenteren. Dat het zó smaakvol zou uitpakken, durfden ze niet eens te dromen.
Mijn rol bij Postillion Hotels? Projectmanager plant-first.
In deze rol leidde ik het hele project rondom de introductie van een plant-first menu. Van smaakvolle gerechten tot interne communicatie. Dit zijn de belangrijkste deelprojecten:
Culinaire ontwikkeling
Het allerbelangrijkste? Dat het lekker is. We ontwikkelden een culinaire huisstijl die past bij Postillion en selecteerden de beste plantaardige producten en leveranciers. Het culinaire team ging aan de slag met toegankelijke, smaakvolle recepten. En natuurlijk werden de chefs getraind in plantaardig koken. Projectteam: corporate chef Postillion, extern plantbased-chef en extern plant-based expert.
Trainingen
Je kunt alleen enthousiast vertellen als je snapt waarom je iets doet. Daarom zijn alle medewerkers getraind in storytelling en communicatie met gasten, afgestemd op hun functie. We maakten een trainingsplan, kozen een trainingsbureau dat bij Postillion past en trainen vervolgens alle medewerkers. Projectteam: HR en manager kwaliteit & veiligheid.
Interne communicatie
In de transitie naar plant-first zijn korte lijnen met de hele organisatie cruciaal. Onbekend maakt onbemind. Daarom hebben we medewerkers via verschillende interne kanalen actief geïnformeerd en betrokken. Projectteam: marketing & communicatie, HR, vertegenwoordigers uit de operatie.
Externe communicatie
Van campagnes tot foodbooks, van persberichten tot relatiemarketing: we ontwikkelden én voerden een communicatiestrategie uit die gasten niet alleen informeert, maar ook verleidt. Projectteam: marketing & communicatie, extern PR bureau en extern campagne bureau.
De samenwerking met Myrian hebben wij als positief en verfrissend ervaren. Elke grote transitie gaat met pieken en dalen. Ook de plant first transitie van Postillion Hotels heeft hoogte- en dieptepunten gekend. Maar in alle momenten heeft Myrian als projectleider meegeholpen en meebewogen om te komen tot wat er nu staat: een prachtig eindresultaat waar ook de foodprint van Myrian zichtbaar in is.
Namens de directie van Postillion Hotels,
Hans Wibbens, Operationeel Directeur
Kim van Velzen, Commercieel Directeur