Zoek
Sluit dit zoekvak.
Dagrecreatie ‘De Steengroeve’ gastvrij op 1,5 meter!

Maandag 1 juni, de dag dat de horeca weer voorzichtig open mocht. De dag waar Nederland naar toe heeft geleefd en in het bijzonder de horeca-ondernemer.
Zo ook Marco en Vanessa Troost van de Steengroeve in Chaam.
Ik sprak Vanessa over de periode van de intelligente lockdown en de heropening op 2e Pinksterdag.

Dicht… maar voor hoe lang?
Zondag 15 maart. Ze kan het zich nog goed herinneren. Allerlei emoties gingen door haar heen, maar vooral ongeloof en verdriet. De Steengroeve moet dicht. Voor hoe lang? Die vraag kon niet worden beantwoord.
Meteen de volgende dag roept ze het vaste team bij elkaar voor een overleg. Dit geeft haar veel energie. Schouders eronder en samen aan de slag. Met het vaste team maken ze een planning voor onderhoud. Ze gaan ervoor zorgen dat de Steengroeve er helemaal top uitziet als ze weer open mogen. Op dat moment had ze nog niet in de gaten dat dit een paar maanden ging duren. Ze had 2 tot 3 weken in haar hoofd.

Wat kan wel?
De grootste shock kwam tijdens de persconferentie van 21 april. De mededeling dat de maatregelen sowieso werden verlengd tot en met 20 mei kwam hard aan. Zo lang nog? Dan moet er nu iets gebeuren! Wat kan wel?
Op dat moment werden Vanessa en Marco weer erg creatief en bedachten ze het pannenkoek-concept Pannenkoek Pasta-Stijl. Nog voor het weekend waren de flyers gedrukt en was De Steengroeve open voor afhalen.

Voorbereiding 1,5 metersamenleving
Als snel mochten de kinderen weer sporten en naar school. Dat was voor Marco en Vanessa het moment dat ze weer vooruit durfden te kijken. De hele periode hebben zij alle berichten van de overheid, Koninklijke Horeca Nederland en andere ondernemers op de voet gevolgd. In overleg met de gemeente mocht de Steengroeve op 1 mei al open met de buitenactiviteiten midgetgolf, bosgolf, Truusje Trap en het Kabouterpad.

In contact met de gasten
Marco en Vanessa hebben de gasten via Instagram en Facebook continu op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Gasten met een reservering voor 1 juni zijn persoonlijk benaderd om de reservering te verplaatsen of te annuleren. Gasten met een reservering na 1 juni zijn telefonisch benaderd om welkom te heten en het protocol door te nemen. Gasten die twijfelden aan een veilig bezoek zijn uitgenodigd op locatie. Op locatie heeft Vanessa het protocol met de gasten doorgenomen en heeft ze de gasten overtuigd van een veilig bezoek!

Weer open!
Maandag 1 juni om 12 uur hebben Vanessa, Marco en de kinderen het lint doorgeknipt! Gasten stonden in de rij om het terras op te gaan. Maar niet voordat zij het welkomstbord met protocol hadden gelezen.
In de ochtend was Vanessa nog gespannen. Komen er eigenlijk wel gasten? Hoe zullen de gasten zich gedragen? Hebben ze het personeel hierop goed voorbereid?

De dag liep boven verwachting! De gasten kwamen licht gespannen aan, maar gingen totaal ontspannen en tevreden naar huis.
En de volgende dag? Het lijkt nu alweer normaal. Er is weer vertrouwen en ze kijken uit naar een gezellig seizoen!

 

‘Myrian heeft ons geholpen bij de voorbereidingen op de 1,5 metersamenleving. Haar inzet, het anders denken en haar korte reactietijd hebben ons erg geholpen. Door haar zijn we op een andere manier naar ons bedrijf gaan kijken en hebben we weer een energieboost gekregen!’
Marco en Vanessa – De Steengroeve