Zoek
Sluit dit zoekvak.
Mijn week ‘bij de Nonnen’

Ja, zo noemen ze een week intensieve individuele taaltraining bij Regina Coeli in Vught nog steeds.

Een week lang werken aan mijn Engels. Waarom? Omdat ik me niet comfortabel voelde in de Engelse taal en ik hierdoor een drempel heb ervaren om in gesprek te gaan met potentiële opdrachtgevers en conversaties aan te gaan in de Engelse taal.

Ik dacht… die drempel over en go!

Het was in één woord geweldig. Daarom deel ik mijn ervaring heel graag met jou.

Learning English
Het rooster is elke dag hetzelfde. Lekker overzichtelijk en brengt structuur.
4 uur privéles en 4 uur zelfstudie.
In de ochtend heb ik een Ierse docente. Met haar werk ik aan mijn grammatica en het schrijven, met name e-mails. Niet alleen schrijven in de Engels taal, maar ook schrijven volgens de Engelse cultuur. Dus beleefd en tactvol.
In de middag heb ik een Canadese docente. Op het programma staan werkgerelateerde zaken en meetings. En ook bij meetings ligt de focus op ‘polite language’. Ik merk dat ik vooral leer door schrijven en spreken en minder van meerkeuze vragen in het e-learningprogramma. Samen met de docenten draaien we aan de knoppen voor het beste resultaat. Een van de maatwerk-opdrachten was haar op een tactische wijze te overtuigen van de optimale routing in een dierentuin. Hoe leuk is dat!
Je begrijpt denk ik wel dat je ergens in de week in een enorme dip terechtkomt. De docenten hebben ook allemaal een intensieve training gehad, dus zij voelen dat heel goed aan. En flexibiliteit is het voordeel van een individueel programma.

Learning from each other
Op dinsdag en donderdag is er ook een avondprogramma, de zogenaamde taaltafels. Ja je leest het goed, de tijd wordt goed benut ‘bij de Nonnen’. Oefenen, oefenen, oefenen…
Met een kleine groep van hetzelfde niveau ga je van 18:00 tot 21:00 uur met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. Het is laagdrempelig en vooral heel erg leuk. Aan het einde van de avond geeft de docent feedback aan de hele groep.

Great facilities
Echt aan alles is gedacht. Het enige wat je zelf hoeft te doen is focussen op je taal. Ik raad ook iedereen aan om te blijven slapen, zodat je in je bubbel blijft.
In het talenpracticum zijn fijne faciliteiten voor zowel zelfstudie als 1 op 1, in het hele gebouw zijn heerlijke ruimtes om te werken wanneer je geen computer nodig hebt.
Ook is gedacht aan momenten voor inspanning en ontspanning. Zo zijn er yogalessen, sportfaciliteiten, massagestoelen en kun je een fiets lenen om even te ontspannen in de bosrijke omgeving.

Delicious food
‘Als je niet goed eet, kun je ook niet goed leren’ zeg ik altijd tegen mijn kinderen.
Dat hebben ze daar ook heel goed begrepen. Een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet, uitgeserveerd 3-gangendiner in de avond en de hele dag door fruit en andere heerlijkheden. Als kers op de taart kun je een gebakje eten van patisserie De Rouw bij je cappuccino die de Gebaarista van de Sign Language Coffie Bar voor je heeft gemaakt. Door de samenwerking met Hutten kunnen zij zich ook focussen op hetgeen ze echt goed in zijn.

Last but not least
Een week ‘bij de Nonnen’ is ook goed voor je netwerk. Afgelopen week heb ik zoveel nieuwe mensen ontmoet. Ik hou ervan!
Ik heb ontbeten met een vrouw van een Heineken-expat die gaat verhuizen naar Italië en nog geen woord Italiaans spreekt, geluncht met een dame die Duits wil leren om haar klanten beter te woord te kunnen staan, een wijntje gedronken met een directeur van een technisch bedrijf die zich in het Engels net zo comfortabel wil voelen als in het Nederlands, gedineerd met een Pool en een Canadees die naar Nederland zijn verhuisd en de taal goed willen spreken. Just a few examples. Klinkt goed toch?

Mijn week ‘bij de Nonnen’ was heel intensief, maar echt geweldig! Doordat ik me alleen maar hoefde te focussen op mijn Engels en door de methodiek van Regina Coeli heb ik echt stappen gezet en voel ik me een stuk comfortabeler. Ik ben niet alleen gegroeid in de taal op zich, maar ook op het gebied van de cultuur. Mijn directe wijze van uiten, kan ik nu mooi verpakken in de Engelse taal 😊. Mocht je ooit een keer in de gelegenheid zijn… Ik zeg doen!

Note to myself… continue speaking English 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 👊🏼
So, is there anyone who would like to speak English with me for half an hour a week? Let me know!