Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Thuiswerken en thuisonderwijs: 7 voordelen!

Iedereen die kan werkt thuis. En alle kinderen krijgen digitaal les, gewoon vanuit huis. Lieve ouders, als jullie dit dan even willen begeleiden? O ja, het werk gaat natuurlijk ook gewoon door he!
Als je dit een jaar geleden had voorspeld, zou je echt denken ‘die is niet goed’.

Wat een mazzel!
Persoonlijk heb ik het geluk dat mijn kinderen al wat ouder zijn en dit zelfstandig kunnen regelen. Tenminste, dat dacht ik 😜. Ik heb ervaren dat het ook voor pubers een hele uitdaging is. Vooral gemotiveerd blijven om vanuit je eigen kamer les te volgen is een uitdaging. En daar komt bij dat de sociale bubbel wel heel klein is geworden. Zeker in de tijd dat ze normaal gesproken de wereld gaan ontdekken. Ik ben trots op ze!

Hoe dan?
Met kleine kinderen is het natuurlijk haast onmogelijk om al die ballen in de lucht te houden. Baby’s die verzorgd moeten worden. Kleuters met een spanningsboog van een goudvis die taakjes krijgen van school. Een partner die de hele dag online meetings heeft. En zelf heb je ook bergen werk te verzetten. Hoe dan?

7 voordelen!
Ik ben op zoek gegaan naar de voordelen van thuiswerken en thuisonderwijs. Dus mocht je het even niet zien zitten, pak dit lijstje er even bij.

1️⃣ Thuiswerken en thuisonderwijs kan vanaf elke plek. Boek een huisje in een andere omgeving en je bent er even tussenuit.

2️⃣ Samen lunchen. Stem de agenda’s met elkaar af en neem de tijd om samen te lunchen.

3️⃣ Geen tijd om stiekem te werken op je vrije dag.

4️⃣ Tijdens buitenspelen kun je kinderen veel leren over de natuur.

5️⃣ Thuiswerken is efficiënt. Je hebt geen reistijd en bent online sneller to-the-point.

6️⃣ Je kunt gewoon in je joggingbroek werken, zelfs vanuit je bed 😜

7️⃣ Als je de tijd samen goed kunt verdelen, heb je meer quality time met je kids.

Heb jij nog meer voordelen ontdekt? Laat het me weten!

Saskia, Kee, Sjoerd en Riette, dankjewel voor jullie topideeën 😊