Zoek
Sluit dit zoekvak.
Van teneergeslagen naar volop energie!

Vrijdag 13 maart waren Corine Holtmaat en ik nog in Zwolle. Op zoek naar inspiratie op het gebied van eten, drinken en shoppen. We hadden wel getwijfeld, zullen we gaan?… of beter van niet? We hadden allebei geen klachten, dus we besloten onze inspiratietrip gewoon door te laten gaan.

Het was wel anders dan normaal. We gaven elkaar geen knuffel bij begroeting. We mochten immers sinds 9 maart zelfs geen handen meer schudden. Ook waren een dag eerder evenementen vanaf 100 personen afgelast en werd er opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken.
In Zwolle leek er nog niet veel aan de hand. Alles was gewoon open en we werden hartelijk ontvangen. Ik liet maar niet merken dat ik uit Brabant kom 😉
We speculeerden of de horeca nog lang open mocht blijven.

Twee dagen later, zondag 15 maart, moest de horeca dicht. En in die situatie zitten we nu nog steeds. Ik moet eerlijk zeggen… ik heb wel even moeten schakelen. De eerste twee weken voelde ik me teneergeslagen.
Mijn branche, mijn inspiratiebron, mijn (potentiële) klanten moeten de deuren sluiten. Voor hoe lang? Hoe ziet de toekomst er uit als het wel weer mag?
Mijn normaal zo creatieve en actieve brein liet me in de steek. Ik was niet vooruit te branden. Zelfs het schrijven van teksten en videoscripts voor mijn online programma lukte niet.

Het lijkt erop dat het toch wel even gaat duren. Evenementen worden al heel snel verboden tot 1 juni en later tot 1 september en er komen sancties op groepsvorming. Rutte spreekt uit dat de weg terug naar een ‘normale’ samenleving stap voor stap zal gaan en roept ondernemers op om zich voor te bereiden op de 1,5 metersamenleving.

Ik besluit mijn gedachten over de 1,5 metersamenleving op papier te zetten en schrijf een artikel met tips die kunnen helpen bij het inspelen op de 1,5 metersamenleving. En vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. Ik ben in contact gekomen met Goof Lukken van Breda University of Applied Sciences en een week later hielden we de webinar ‘Leisure in de 1,5 metersamenleving’. De vele positieve reacties en de extra webinars die ik gaf hebben mij weer zoveel energie gegeven. Mijn creatieve en actieve brein is weer op stoom! Inmiddels is ook mijn online programma ‘Optimaliseren van gastvrijheid’ live.

Heb je vragen of ben je op zoek naar een klankbord? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag!

Mocht je mijn ‘7 tools voor de 1,5 metersamenleving’ nog niet hebben. Vraag ze snel aan via deze link.