Zoek
Sluit dit zoekvak.
Haat en liefde voor 2020

2020… wat was je een bijzonder jaar
Zijn jouw voorspellingen voor 2020 uitgekomen? Die van mij in ieder geval niet. Het was een jaar met vele tegenstellingen, een jaar waarin flexibiliteit en wendbaarheid een grote rol hebben gespeeld. Een jaar waarin er veel is gebeurd en ik ontzettend veel heb geleerd.

Van rennen naar stilstaan
Begin dit jaar deed ik wat ik altijd gewend was. Een bomvolle agenda met allerlei opdrachten, zakelijke lunches, koffiedates, netwerkbijeenkomsten en altijd op zoek naar inspiratie. Niet nadenken, gewoon doen. Ik hou er van! Ik had mezelf voorgenomen om een paar maanden de tijd te nemen voor een online programma. Een paar maanden videoscripts schrijven, video’s opnemen, teksten schrijven, opdrachten bedenken en veel tips en inspiratie te verzamelen. Tot het beruchte moment… ik kwam volledig stil te staan.

Van teneergeslagen naar volop energie
Ik was teneergeslagen omdat mijn branche, mijn inspiratiebron, mijn (potentiële) klanten de deuren moesten sluiten. Voor hoe lang? Geen idee. En hoe ziet de toekomst er uit als het wel weer mag? Geen idee. Mijn normaal zo creatieve en actieve brein liet me in de steek. Ik was niet vooruit te branden. Zelfs het schrijven van teksten en videoscripts voor mijn online programma lukte niet. Totdat ik besloot mijn gedachten over de 1,5 metersamenleving op papier te zetten en een artikel schreef met tips die kunnen helpen bij het inspelen op de 1,5 metersamenleving. En vanaf dat moment is het balletje gaan rollen. Ik ben in contact gekomen met Goof Lukken van Breda University of Applied Sciences en een week later hielden we de webinar ‘Leisure in de 1,5 metersamenleving’. De vele positieve reacties gaven mij weer zoveel energie.

Van offline naar online
Mijn creatieve en actieve brein was weer op stoom en mijn online programma ‘Optimaliseren van gastvrijheid’ was snel gelanceerd. In plaats van live kopjes koffie had ik veel online ontmoetingen. Ik wilde vooral inspireren en mijn kennis delen, juist nu. Daarom gaf ik meerdere webinars en deelde ik kennis en inspiratie via mijn social-mediakanalen. Tijdens de tweede lockdown, die nu helaas nog steeds actueel is, ben ik het initiatief ‘Samen zijn we de verandering’ gestart. Tijdens een wekelijkse Zoom-meeting verbind ik ondernemers en managers die in of voor de gastvrijheidsbranche werken. We inspireren, steunen en helpen elkaar… een wekelijkse energieboost!

Van in mijn comfortzone naar uit mijn comfortzone
Tijdens live ontmoetingen bij opdrachtgevers, kennismakingslunches of inspiratietours ben ik helemaal in mijn element. Mijn zintuig die de energie voelt werkt dan opperbest en maakt echte connectie. Op het moment dat echt ontmoeten niet meer kon of wenselijk was, moest ik echt even schakelen. Ik was van slag en totaal uit mijn comfortzone. Toen ik in de gaten had dat dit wel even ging duren, accepteerde ik dat live ontmoeten ‘even’ niet kon en ben ik op zoek gegaan naar wat wel kon. Inmiddels zijn mijn zintuigen aardig ontwikkeld en kan ik ook online de energie voelen. Maar ik kan niet wachten tot we weer mogen lunchen, op inspiratietour en werken op kantoor bij een opdrachtgever!

Van vrijheid naar kaders
Mijn grootste rijkdom is vrijheid. Van totale vrijheid als ondernemer en als mens, werden door de overheid kaders gesteld die we niet gewend zijn. Uiteraard weet ik waar de kaders voor dienen en ben ik dankbaar voor de vrijheid die ik voel binnen deze kaders. Maar o wat heb ik er moeite mee!

Zoals je leest heb ik echt een haat-liefdeverhouding met 2020. Een jaar dat ik toch eigenlijk niet had willen missen.

Hoe kijk jij terug op 2020?

Wil je vanaf 8 januari wekelijks aansluiten op vrijdagochtend tijdens de Zoom-meeting van 8.30 tot 9.30 uur? Stuur een e-mail naar welkom@myrianermes.nl. Je bent van harte welkom!